Evenementen

PERSBERICHT
Oldtimer bussen, 50 jaar en ouder, bij het NZH Vervoer Museum in Haarlem
Aan de  A. Hofmanweg 35, 2031BH te Haarlem
Op zaterdag 13 mei 2017 van 10:00 tot 17:00 uur
De dag zal geopend worden met een kleine plechtigheid door
de heer André Testa, voormalig directeur van de NZH.
Daarna zal de schrijver Wim Vink uit Volendam zijn nieuwste boek presenteren
(voor meer informatie zie bericht hier onder)
“Met de NZH-bus onderweg”, een prachtig fotoboek met verklarende teksten.
Een ‘must have’ voor de liefhebbers van de NZH-bus geschiedenis.

Op deze dag zullen er behalve onze eigen bussen, prachtige oldtimers van verschillende bus musea uit het hele land worden opgesteld op ons terrein. De verschillende types en merken geven de bezoeker een goed beeld van de ontwikkeling van de stad-en streekbus door de jaren heen. Ook zullen een paar toerwagens uit die tijd aanwezig zijn.
Bezoekers van het museum krijgen ruim de gelegenheid om de bussen van binnen en buiten te bezichtigen.
Ook wordt er een kleine rondrit met de oudste en de nieuwste lijnbus aangeboden.
Er zullen ook enkele kleine stalletjes zijn waar men snacks e.d. kan kopen.
Uiteraard is de koffiehoek in het museum geopend.
Voor een leuk en/of mooi aandenken kan men tot slot terecht in de museumwinkel.

De toegangsprijs is E 5,00 p.p. voor volwassenen. Kinderen 5 t/m 12 jaar E 2,50.
Ook bij ons is er het betaalgemak: Pinnen? Ja graag!
Rondom het museum is voldoende gratis parkeergelegenheid.
Het museum is rolstoelvriendelijk toegankelijk, ook het sanitair.

Haarlem. April 2017

Met de NZH-bus onderweg

Na een half jaar contacten leggen, foto’s uitzoeken, nabewerken en er een verhaaltje te hebben bijgemaakt, heb ik gisteren het manuscript van een volgend fotoboek naar de uitgever kunnen sturen. Het onderwerp is: bussen in dienst van de NZH.

Heeft u vroeger wel eens meegereden met een bus van de NZH? Naar uw werk, met de voetbalclub, naar het zwembad of met schoolreisje? Bent u misschien zelf chauffeur op deze bussen geweest of deed u ander werk bij dit bedrijf? Dan zal dit boek vol met herinneringen u zeker aanspreken.

In mijn jonge jaren kwam ik, Wim Vink, geboren Amsterdammer, al vroeg in aanraking met de NZH. Eerst met de tram (naar Zandvoort), maar na het verdwijnen daarvan kwam de bus in beeld. In mijn latere woonplaats Zwanenburg kwam ik die bussen weer tegen en ging ze fotograferen. In het NZH-gebied heb ik dikwijls rondgereisd met een dagkaart en kreeg zo een beeld van het wagenpark en de lijnen die gereden werden.

Nu vele jaren later bij het overzien van mijn fotocollectie, kreeg ik het idee een fotoboek over de NZH bussen samen te stellen. Samen met Frank van den Boogert en Kees van der Zwaard, maar ook met bereidwillige hulp van het NZH Vervoer Museum in Haarlem is dit boek tot stand gekomen. Deze uitgave bevat een beperkt aantal foto’s van de periode voor de Tweede Wereldoorlog, want de nadruk ligt op het tijdvak daarna tot en met einde van het bedrijf in 1999. Aansluitend zijn er foto’s opgenomen van voormalige NZH-bussen bij Connexxion, het bedrijf waarin de NZH opging. Veel bussen kregen na hun werkzame leven bij de NZH nog een nieuwe eigenaar. Daarom zult u in dit boek ook afbeeldingen aantreffen van bedrijven die tweedehands NZH-autobussen hebben ingezet.

Dit fotoboek wordt op 13 mei 2017 officieel gepresenteerd in het NZH Vervoer Museum. Het zal 168 pagina’s omvatten, waarvan 162 foto’s zowel in zwart/wit als in kleur.
Op deze dag zal de speciale intekenprijs van € 17,45 gelden (normale verkoopprijs is € 19,95)
De auteur zal deze dag aanwezig zijn om het boek te signeren.

Kunt u deze dag niet aanwezig zijn dan is het ook mogelijk het boek op te laten sturen voor de speciale intekenprijs van € 17,45. Stuurt u dan een mail met uw gegevens naar uitgeverij De Alk, ln.kl1493088020a@ofn1493088020i1493088020.

ADV-leden genieten zelfs een korting van €4,95.

(NB. deze aankondiging zal in meerdere media worden geplaatst; gelieve daarom maar 1x te reageren.)